Contacteer Ons | Meelbergstraat 113, 3582 Paal-Beringen | Tel: 0474/41.88.15

Veelgestelde vragen elektrische keuring

 • Hoe lang blijft mijn keuringsattest geldig?

  Residentiële installaties moeten iedere 25 jaar gekeurd worden. Een elektrische installatie die niet aan de regels voldoet, kan u bijvoorbeeld lichamelijke letsels berokkenen of de risico’s op brand of kortsluiting vergroten.
 • Elektrische keuring bij de aankoop van een woning.

  U bent net de nieuwe eigenaar geworden van een woonst? Dan heeft u als koper een elektriciteitskeuring ontvangen waarbij de installatie niet voldoet aan de regels van het AREI. U krijgt nu maximaal 18 maanden om uw installatie in orde te brengen en een herkeuring aan te vragen. U weet niet hoe hieraan te beginnen? Contacteer ons, en wij helpen u graag verder.
 • Elektrische keuring bij de verkoop van een woning.

  U verkoopt een woning? U bent dus verplicht een elektrische keuring te laten plaatsvinden. Wanneer er geen schema’s aanwezig zijn, heeft u 3 mogelijkheden.

  1. U laat geen schema’s opmaken. Dit zal op het keuringsverslag als een inbreuk vermeld worden. De koper zal nu binnen de 18 maanden moeten zorgen dat de schema’s in orde zijn en een herkeuring moeten aanvragen. Uiteraard moet de koper ook de andere gebreken vermeld in het keuringsverslag wegwerken.

  2. U maakt zelf de schema’s op. Deze schema’s mag u zowel digitaal als op papier opmaken. Wanneer deze schema’s in drievoud aanwezig zijn tijdens de keuring en er worden geen andere gebreken vastgesteld, krijgt u een positief keuringsverslag waardoor de koper geen herkeuring dient aan te vragen en dus ook geen extra kosten heeft.

  3. U laat de schema’s door een professional opmaken. Uiteraard kunnen wij u hierin verder helpen. De levertermijn van de schema’s bedraagt maximaal 14 dagen.
 • Moet ik ook opnieuw een keuring aanvraag voor de verzwaring van mijn installatie?

  Ja, u moet een positief keuringsattest in handen hebben voordat uw netbeheerder een verzwaring van uw installatie zal komen uitvoeren.

Vul uw emailadres in en ontvang het laatste nieuws & de promoties