­

Op je terras en in je tuin voorzie je best wat verlichting en enkele stopcontacten. De verlichting komt van pas wanneer we op een zomeravond eens lekker lang buiten willen blijven zitten en de stopcontacten zijn altijd handig voor een haagschaar, elektrische BBQ, een gourmet of fondue stel, een luidspreker of misschien nog een extra sfeerlamp. Je kan ook steeds je terras of tuin uitrusten met een internetaansuiting, zodat je op een zomerse dag zelfs buiten kan thuiswerken.

Tuin

Denk zeker ook even na over de verlichting in de tuin. Op deze manier kan u niet enkel overdag maar ik 's avonds genieten van het mooie uitzicht van uw tuin. Een tuin wordt meestal niet dadelijk aangelegd, waardoor je nog niet weet waar je best uw bekabeling voorziet. Daarom is het slim om zeker reeds enkele wachtbuizen te voorzien van aan de elektriciteitskast tot buiten. Hier kunnen dan later al de benodigde kabels doorgetrokken worden.

Tuinhuis

Ook een tuinhuis voorzie je best van elektriciteit. Zo voorzie je voor een gewone tuinberging best wat verlichting en enkele stopcontacten. Misschien wil je later wel een jacuzzi, sauna of buitenkeuken plaatsen, dan voorzie je best meteen een apart verdeelbord in je tuinhuis. Het is dan ook mogelijk om de verlichting en stopcontacten uit de tuin uit dit verdeelbord te laten vertrekken.

Materialen

Wanneer we buiten kabels gebruiken dien je gebruik te maken van XVB kabels. XVB kabel mag in de grond gebruikt worden op voorwaarde dat deze in een buis zit. Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Gebruiken dan EXVB kabels. Deze mogen zonder extra bescherming in de grond gebruikt worden. Leg steeds de kabels minimaal 50 à 60cm onder de grond.

Schakelmateriaal

Buiten dien je aangepast schakelmateriaal te gebruiken. Wij werken hier meestal met het Niko Hydro schakelmateriaal. Deze is vochtbestendig (IP55) en zeer stevig.

Naast de gekende Niko Hyrdo opbouw stopcontacten en schakelaars heeft Niko ook een inbouw Hydro reeks. Aan de hand van handige inbouwkaders, integreer je alles naadloos in de gevel van je woning of zelfs in holle palen zodat alles een mooi geheel vormt en zorgt voor een mooie afwerking. De hele Niko Hydro reeks in beschikbaar in het grijs, wit of zwart.

Verder nog vragen hoe je concreet aan de slag gaat? Neem dan zeker contact met ons op!

Een vraag? Bel of WhatsApp 0474 41 88 15

 

­