­

Wij doen allerlei elektrisch tekenwerk en dit zowel voor de particulier als de installateur.

Huishoudelijk elektrisch dossier

Elke woning dient te beschikken over een up-to-date elektrisch dossier van de installatie. Dit dossier omvat, het controleverslag van de elektrische installatie, het ééndraadschema en het situatieschema van de installatie.

Het ééndraadschema is een schematische voorstelling van de vaste installatie door middel van wettelijk bepaalde symbolen die de samenstelling van iedere stroombaan weergeven en hoe deze onderling verbonden worden. Iedere elementaire stroombaan wordt aangeduid met een hoofdletter. Ieder lichtpunt, stopcontact,… wordt aangeduid door een cijfer in de volgorde waarop deze zijn geplaatst, vertrekkende vanaf het beveiligingstoestel.

Het situatieschema bestaat uit een plattegrond (bouwplan, schets,…) waarop de opbouw van de installatie wordt aangeduid. Elk element krijgt een identificatie bestaande uit een hoofdletter ter aanduiding van de kring waartoe het onderdeel behoort, gevolgd door het nummer van volgorde binnen de kring. Deze aanduidingen zijn overeenkomstig met de aanduidingen op het ééndraadschema.

Elektrisch tekenwerk

  • Omzetten van papieren schema's naar digitaal formaat (Van A4 tot A0).
  • Aanpassen bestaande schema's.
  • Opslag van schema's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een vraag? Bel of WhatsApp 0474 41 88 15

 

­